U trendu

Marković: Dačićev šarm jači od Pacolijevih para

BEOGRAD – Pošto je problem Kosova nečuven, jer nikome u miru nisu otimane zemlje kao što neki žele da učine Srbiji, mi moramo da pronalazimo i dosad nepoznata rešenja i mere, kao što su povlačenja priznanje nezavisnosti južne srpske pokrajine, izjavio je potpredsednik SPS, istoričar Predrag Marković.

„Jedna takva mera je „otpriznavanje“ koje sprovodi Ivica Dačić. Međunarodna diplomatija još nema naziv za tu originalnu akciju“, rekao je Marković u intervjuu za današnji „Kurir“.

On je dodao da nervoza kosovskih Albanaca i njihovih pokrovitelja pokazuje koliko je taj „Dačićev izum pogodio u nerv“.

„Takve originalne metode treba da pronađemo i za sve druge vidove odmrsivanja kosovskog čvora. Ali potrebni su iskusni igrači. Strani novinari su mi pričali kako Dačićev šarm i oštroumnost buše tamo gde ne pomažu tovari Pacolijevog blaga“, istakao je Marković.

Upitan da li je SPS spreman za eventualne parlamentarne izbore ove godine, on je rekao da odlični rezultati na mnogim mestima, kao što su Vrbas, Kladovo, Arađelovac, pokazuju dobru partijsku kondiciju.

Na pitanje da li su socijalisti zadovoljni saradnjom sa SNS, Marković kaže da je na vrhu države saradnja izvrsna.

„U vreme višepartizma nismo imali državnike koji tako dobro sarađuju u borbi za interese zemlje i naroda kao što je to slučaj sa Vučićem i Dačićem. Ima problema na nižim nivoima vlasti. Neki lokalni rukovodioci misle da sve mogu sami i da sve zasluge pripadaju samo njima. Zaboravljaju da nisu kapetani belih lađa, već su na dušecima i šlaufima koje u političkoj oluji na površinu održava samo remorker-ledolomac „Aleksandar Vučić“, naglasio je Marković.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    DA !„U vreme višepartizma nismo imali državnike koji tako dobro sarađuju u borbi za interese zemlje i naroda kao što je to slučaj sa Vučićem i Dačićem.

  2. Anonimni

    DA ! : „otpriznavanje“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike