U trendu

Marković: Ne zameram Bandiću i želim mu sve najbolje

JAGODINA – Dragan Markvoić Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, poslanik i predsednik skupštine Jagodine kaže da ne zamera gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću što je morao da se izvinjava zbog njegovog boravka u Zagrebu, jer, kako navodi, trpeo je veliki pritisak.

Marković u saopštenju povodom „histerije u hrvatskim medijima“, podseća da je u Zagrebu bio na poziv Bandića, te ponavlja da je tema njihovog sastanka bila budućnost a ne prošlost.

„Nije bila tema ko je čiji prijatelj, ko sa sa kim sastajao i ko je sa kim pio kafu u prošlosti. Na žalost, postoje političari koji svoju političku popularnost zasnivaju na prošlom vremenu koje je bilo teško i za srpski i za hrvatski narod. Siguran sam da se većina običnih ljudi u Hrvatskoj ne slaže sa militantnim porukama koje često šalju pojedini hrvatski političari“, naveo je Marković, primetivši da je od svega što se našlo o njemu hrvatskim medijima 99 izmišljotina, dok je: „Tačno samo da se zovem Dragan Marković Palma“.

Prebacuju mu, kaže, što je bio u Arkanovoj stranci, što je poznavao Arkana i što je u Jagodini primio 75 penzionisanih generala i admirala. „To bi bilo isto kao kada bih ja zamerio Bandiću što je Antu Gotovinu proglasio počasnim građaninom Zagreba. Budućnost dveju država, Srbije i Hrvatske, nije stalni napad hrvatskih političara na Srbiju, već međusobni razgovori i poštovanje, baš kao što to radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, poručio je Marković, podsetivši da je Hrvatska članica Evropske unije, a da uzor, u smislu okretanja prema budućnosti a ne vraćanje na prošlost, treba da joj budu Nemačka i Francuska.

Gospodinu Bandiću, kao jednom od najboljih gradonačelnika u Evropi, Marković je u poruci za javnost poželo sve najbolje u daljem radu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike