U trendu

Marković: RUS i Kina da postave ultimatum kosovskim Albancima

BEOGRAD – Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma zatražio je danas od Rusije i Kine da postave ultimatum i pozovu kosovske Albance da obustave akcije protiv Srbije i Srba na Kosovu.

„Zamolio bih i Rusiju i Kinu da daju ‘oštrije’ saopštenje i pozovu kosovske Albance, sa ultimatumom, da prestanu da rade to što rade jer ova saopštenja su po mom mišljenju čisto preporuka koju je Evropska unija dala kosovskim Albancima. To se u mom pomoravskom okrugu kaže ‘može da bude, ali ne mora da znači'“, rekao je Marković gostujući na TV Pink.

Kritikovao je to što međunarodni predstavnici kada dođu u Srbiju govore jedno, a kada odu na KiM drugo, i istakao da je siguran da Srbija vodi dobru politiku na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje da li očekuje da će 14. decembra Kosovske bezbednosne snage (KBS) biti transformisane u vojsku Kosova, Marković je rekao da su oni taj datum objavili i da nema ko da ih u tome spreči, ali da će za Srbiju to biti kršenje međunarodnog prava.

Marković se osvrnuo i na protest opozicije povodom napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića.

„Napadači su uhapšeni istog trenutka i svi smo mi taj napad osudili“, rekao je Marković i dodao da ljudi koji izlaze na ulice treba da znaju da izlaze da podrže nekog ko u ovom trenutku „ne da smeta, nego sve što radi škodi Srbiji“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike