U trendu

Marković: Skandalozno što Najs brani Ljuštakua

JAGODINA – Predednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je kao skandalozno to što bivši tužilac Haškog tribunala, Džefri Najs, danas brani bivseg pripadnika tzv OVK Samija Ljuštakua.

Marković je za tv Pink rekao da se Najs, koji je bio tužilac u predmetu protiv Slobodana Miloševica, kako kaže, dokazao kao „srbomrzac“.

„Džefri Najs je tada kao tužilac otvoreno zastupao albansku stranu, odnosno otvoreno je zastupao tetroriste. Kao takav, Džefri Najs danas brani Samija Ljuštakua, bivšeg komandanta OVK za podrucje zloglasne Drenice. Neka se on bavi advokaturom, ali ne možeš da braniš teroriste koje je Dik Marti u svojoj knjizi oznacio kao zlocince i gde je naveo i mesto i vreme i imena i prezimena. Džefri Najs je katastrofa i skandal za pravosude“, rekao je Marković.

Marković je ocenio i da ukoliko Amerikanci žele da budu posrednici u dijalogu Beograda i Prištine, Srbija treba da traži i da Rusija ima svog predstavnika u tom dijalogu.
On je naglasio da je dolazak Putina u Srbiju od velikog znacaja za našu zemlju, pre svega što je predsednik Aleksandar Vucic dobio veoma važan orden i ovom prilikom cestitao predsedniku Srbije na svemu što je uradio za odnose sa Rusijom.

„Moramo da se zahvalimo Rusiji što je 2015. godine sprecila u Savetu bezednosti Ujedinjenih nacija izglasavanje Rezolucije koju je predložila Velika Britanija. Tada je Rusija stavila veto, a ko zna šta bi bilo da je usvojena britanska rezolicija koja bi nas proglasila genocidnim narodom, što mi nismo, jer nismo vodili osvajacke ratove, vec odbrambene“, rekao je Marković.

On je naglasio da će Srbija od posete Putina, u buducnosti najvecu korist imati od ekonomske saradnje kroz veci izvoz kao i od Turskog toka.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike