U trendu

Marković: Srbija treba da ostane vojno neutralna

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je Srbija vojno neutralna zemlja i da se treba boriti da tako i ostane.

„Nekada je Srbija, u okviru Jugoslavije, bila osnivač i lider Pokreta nesvrstanih, a danas je posmatrač. Ja pozivam sve zemlje iz Pokreta nesvrstanih i države članice Grupe arapsko–afričkih zemalja da se zajedno borimo za pravdu, a ne da sila bude kriterijum. Treba da postoji slobodan protok ljudi i roba svuda u svetu“, izjavio je Marković u ambasadi Palestine u Beogradu, gde je razgovarao sa 14 ambasadora i predstavnika ambasada Grupe arapsko–afričkih zemalja.

Prisutni su bili ambasadori Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Alžira, Iraka, Katara, Kuvajta, Libana, Maroka, Tunisa, Angole, kao i predstavnici ambasada Libije, Konga, Gvineje i Nigerije.

Marković je pozvao zemlje ambasadora sa kojima je razgovarao da glasaju protiv ukoliko se na dnevnom redu Uneska ponovo nadje zahtev Kosova za prijem u tu organzaciju.

„U Srbiji postoji politička stabilnost i ekonomska sigurnost, što je rezultat politike premijera Aleksandra Vučića. Za investitore iz vaših zemalja to je posebno važno, a projekat ‘Beograd na vodi’ je odličan primer saradnje izmedju naših država i veoma je interesantan investitorima iz celog sveta“, rekao je Marković.

Domaćin sastanka, ambasador Palestine u Beogradu Mohamed Nabhan, rekao je da te zemlje žele Srbiji mir i stabilnost.

„Mi smo solidarni sa Srbijom. Nema napretka bez mira. Za vašu zemlju je posebno važna stabilnost u danima kada se Srbija sprema za predsedničke izbore. Mi povrdjujemo naše prijateljstvo prema srpskom narodu i srpskoj državi“, rekao je ambasador Palestine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.