U trendu

Martinović: Nosilac liste SNS-a za Beograd biće poznat 15. januara

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas da će nosilac liste SNS-a za predstojeće beogradske izbore biti poznat posle sednice Predsedništva stranke zakazane za ponedeljak, 15. januar.

Martinović je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da će lista SNS-a za izbore u Beogradu biti „najbolja moguća jer će se na njoj naći do sada najviše poznatih ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, sporta“.

Komentarišući izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je izrazio bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi „izdaji Kosova i Srbije“, Martinović je ocenio da je reč o „krajnje nepromišljenoj, ne-duhovnoj, dnevno-političkoj izjavi“ kojom se Amfilohije svrstao u političke protivnike Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i SNS-a.

„Amfilohija je na najbolji mogući način demantovao patrijarh Irinej koji je kazao da se Vučić lavovski bori za srpski narod i Kosovo i Metohiju. Demantovao ga je i srpski narod koji je prošle godine na izborima za parlament Kosova izabrao kandidate Srpske liste za svih deset rezervisanih skupštinskih mesta“, kazao je Martinović.

Upitan da li će Skupština Srbije raditi do održavanja beogradskih izbora, šef poslanika SNS-a je kazao da je 29. decembra završeno redovno jesenje zasedanje a da po Ustavu prvog radnog dana u martu počinje redovno prolećnje zasedanje.

„Videćemo u medjuvremenu da li će Vlada Srbije ili potreban broj poslanika tražiti vanrednu sednicu“, rekao je Martinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.