Mediji: Seljimi saslušan u Prištini

PRIŠTINA – Bivši komandant glavnog štaba takozvane Oslobodilačke vojske Kosova Sulejman Seljimi saslušan je danas u Prištini pred istražiteljima Specijalnog suda u svojstvu osumnjičenog.

Vest da je Seljimi, poznat i pod nadimkom „sultan“ ispitan, potvrdili su njegovi advokati Tom Gaši i Gaj Smit koji su i rekli da je on ispitan kao osumnjičeni a ne svedok, prenose prištinski mediji.

Seljimi, koji je prošle nedelje postavljen za političkog savetnika Ramuša Haradinaja, odgovarao je na opšta pitanja, rekli su njegovi advokati i dodali da je ispitivanje bilo kraće od drugih i da za sada nema razloga za podizanje optužnice protiv njega.

Seljimi je krajem januara pušten na uslovnu slobodu nakon pet godina zatvora u kome je bio zbog zločina nad civilima.

On će do 2020. godine biti pod prismotrom policije ali ga, najverovatnije sledeće sedmice, očekuje i saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu.

Seljimi je osuđen u slučaju „Drenička grupa“, u kojem je 10 pripadnika bivše OVK osuđeno zbog zločina nad civilima tokom konflikta 1998-1999. godine.

Sulejman Seljimi je do kraja 1998. godine bio komandant glavnog štaba OVK, kada ga je na tom mestu zamenio agim Čeku. Bio je pripadnik „Dreničke grupe“, a osuđen je za mučenje zatvorenika u logoru OVK u Likovcu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike