U trendu

Mediji trpe i fizičku cenzuru

Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštio je danas da je napad, kako su naveli, komunalne policije i obezbeđenja gradonačelnika Beograda Siniše Malog na novinare mreže Krik skandalozan i zatražili reakciju nadležnih organa kako bi se stalo u zaštitu prava novinara u Srbiji.

„Ovakav odnos državnih činovnika prema predstavnicima medija jasno ukazuje na činjenicu da se na medijsku scenu uvodi i pojam ‘fizičke cenzure’ medija u Srbiji. Ponašanje gradonačelnika je apsolutno neprimereno. Od njega, kao državnog funkcionera, zahtevamo da objasni postupke Komunalne policije i članova ličnog obezbeđenja, jer su fizički napadi na novinare postali previše česti da bi se slučajevi završavali sa izvinjenjima“, navodi se u saopštenju beogradskog odbora SDS-a.

Predsednik GO Socijaldemokratske stranke u Beogradu Aleksandar Ivanović rekao je da se SDS zalaže za slobodu medija i zaštitu prava novinara, i podsetio da je nedavno Komunalna policija sprečila da radi svoj posao i ekipu Istinomera.

„SDS je ranije zatražila ostavku gradonačelnika Siniše Malog zbog urušavanja demokratije, pravnog poretka i zloupotrebe vlasti“, podseća se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.