U trendu

Mekalister danas sa državnim vrhom i predstavnicima opozicije

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister dolazi danas u dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje će razgovarati s predstavnicima vlasti i opozicije.

Mekalister je uoči nove posete Beogradu rekao da je vidljiv napredak Srbije na putu ka EU, ali da ima i dosta toga da se uradi u pogledu pravne države, borbe protiv korupcije, kao i da su slobodni mediji elementarni za funkcionalnu demokratiju.

Izvestilac za Srbiju i šef Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta treba da se sastane s predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, kao i s više ministara.

Mekalister će se sastati s predstavnicima opozicije, a kako je agenciji Beta potvrdjeno, na sastanku će biti lideri Demokratske stranke Dragan Šutanovac, Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

U pokretu Dosta je bilo agencija Beta nije dobila odgovor da li će predstavnici tog pokreta ili lider Saša Radulović ići na sastanak.

Na sastanak, iako su pozvani, neće doći lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković, kao ni bivši predsednički kandidat Vuk Jeremić koji je van zemlje.

Izvestilac za Srbiju je prethodno boravio u Srbiji 12. avgusta kada se sastao samo s predsednikom Vučićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.