U trendu

Memorandum sa Marokom o saradnji mladih i sportista

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar spoljnih poslova Kraljevine Maroko Naser Burita, potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji dve zemlje, nastojeći da uspostave saradnju između omladinskih i sportskih struktura.

Putem saradnje državnih institucija, udruženja mladih i udruženja za mlade radiće se na promovisanju jačanja i razvoja veza između mladih ljudi dve zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo.

Saradnja đe se razvijati kroz razmenu informacija o omladinskim pitanjima i primerima dobre prakse u planiranju i sprovođenju projekata namenjenih mladima i kroz podršku omladinskim organizacijama pri podnošenju zajedničkih projekata međunarodnim organizacijama sve u skladu sa zakonodavstvom obe zemlje.

Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Kraljevine Maroko obezbediće podršku u uspostavljanju partnerstava između organizacija u oblasti sporta i podsticati učešće predstavnika na sportskim događajima organizovanim u obe zemlje.

U oblasti sporta kroz razne aktivnosti razmenjivaće se iskustva o sportskim objektima, uslovima za takmičenja i treninge, priprema nacionalnih timova, edukaciji sportskih stručnjaka i o sportskom turizmu.

Takođe, stručni timovi dve zemlje razmenjivaće informacije i iskustva u oblasti sportske medicine i borbe protiv negativnih pojava u sportu, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike