U trendu

Migranti obeležili Dan planete izletom na Bujanovačko jezero

Povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje, za migrante iz Prihvatnog centra u Bujanovcu i volontere Crvenog krsta Bujanovac organizovan je zajednički izlet do Bujanovačkog jezera. Tamo su oni očistili izletište pored jezera, pecali i postavili u okolnoj šumi kućice za ptice.

Marija Cvetanović iz Medjunarodne organizacije za migracije (IOM) kazala je da su predlog o obeležavanju Dana planete Zemlje u prirodi vrlo rado prihvatili,  kako migranti iz centra u Bujanovcu, tako i zaposleni u Komesarijatu za izbeglice i migracije i oni u bujanovačkom Crvenom krstu.

„Želeli smo da učinimo nešto dobro za prirodu, da to ne bude samo običan izlet, zbog toga smo očistili izletište i postavili kućice za ptice“, rekla je Cvetanović.

Muhamed iz Irana rekao je agenciji Beta da su migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu, proveli zaista divan dan u prirodi.

„Ovo je bila prilika da lepo provedemo vreme. Danas je i Dan planete zemlje i lepo je što smo nešto dobro učinili za prirodu, što smo počistili izletište. Naša dužnost je da budemo dobri prema prirodi“, izjavio je Muhamed.

Izlet  je organizovan u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji.

(Beta)

Napišite komentar