Migrantsku krizu rešiti jedinstvom

Foto: Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u razgovoru s ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumom Rašidom Al-Daherijem da se iskušenja migrantske kriza mogu rešiti samo jedinstvom i civilizovanim ponašanjem.

„Migrantska kriza nije problem koji je Evropa napravila, ali je problem koji će je teško pogoditi i doneće mnogo iskušenja koje ćemo moći da rešimo samo ako budemo jedinstveni i ako se, i u najtežim trenucima, budemo ponašali kao civilizovani ljudi“, rekao je Nikolić.

Ambasador Al-Daheri je zahvalio predsedniku Nikoliću na držanju Srbije i njenih građana u migrantskoj krizi i ocenio da je to „u moru negativnih primera“ koji se svakodnevno prikazuju iz zemalja okruženja, „neočekivan pozitivan primer kako se i u teškim situacijama zadržava humanost i ljudsko dostojanstvo“, saopštila je kancelarija predsednika.

Nikolić je rekao da ponašanje naroda Srbije nije neočekivano i da ga je mogao predvideti svako ko poznaje njegovu istoriju.

Nikolić i Al-Daheri razgovarali su i o projektima koje zajedno realizuju dve zemlje, kao i o planovima za buduću saradnju.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar