U trendu

Mihajlović: Ako Vučić reši pitanje Kosova, biće upamćen kao najveći političar u …

Pitanja Kosova je od najveće važnosti za budućnost Srbije i ako ga reši, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostaće upamćen kao najveći srpski političar u poslednja dva veka, ocenila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović.

„Malo je onih koji danas vide čitav kontekst pitanja Kosova, onih koji vide sve tu isprepletanost Kosova sa odnosima u regionu, našim putem u EU, odnosima s Turskom, SAD i Rusijom, i, najvažnije, s budućnošću Srbije. Vučić to vidi i ima priliku da reši ovo pitanje. Ako sa Albancima rešimo pitanje Kosova, Vučić će ostati upamćen kao najveći srpski političar u poslednja dva veka“, rekla je Mihajlovićeva u intervjuu za nedeljni „Kurir“.

Na pitanje zašto je pojedine kolege u Vladi Srbije i vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS), čija je potpredsednica, doživljavaju kao neku vrstu „neprijatelja“ Zorana Mihajlović je rekla da „Vlada Srbije i SNS imaju mnogo više političke i svake druge koristiti“ od nje i njenog rada, nego od tih „kolega“.

„Ne znam ko to misli, ali znam da Vlada Srbije i SNS imaju mnogo više političke i svake druge koristi od mene i mog rada, nego od tih ‘kolega’. Svi novi autoputevi, regionalni putevi, obnovljene pruge i mostovi, stanovi, mogli su da se grade i pre mene. Ali, nisu. Nemam potrebu nikome da se dokazujem jer iza mene stoji znanje, obrazovanje, iskustvo i rezultati. Rad i rezultati treba da su glavno merilo u politici“, navela je Mihajlovićeva.

Ona je kazala da je u SNS ušla nakon dogovora s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem.

„Nisam zaboravila kako sam bila usamljena kada sam predložila da Vučić, a ne Tomislav Nikolić, bude naš kandidat za predsednika. I uvek sam govorila ono što mislim. To se možda ne svidja nekim ‘prvoborcima’, koji misle da je dovoljno samo što su tu od prvog dana“, dodala je ona.

Prema njenim rečima, „reč je o malobrojnima koji u sebi, u svojoj ličnosti, ne mogu da obuzdaju svog prvog šefa – (lidera
SRS Vojislava) Šešelja“.

„Vučić je njima drugi, ili treći predsednik, pa se i u tome razlikujem od njih. Ali, pogledajte šta njemu rade. Dobar je samo kad treba da većini omogući da napreduju, da im omogući status. To vam je kao s razmaženom decom: dok dajete, dobri ste, a čim kažete da su preterali, oni se ljute“, kazala je Mihajlovićeva.

Ona je povodom 100 dana rada Vlade Srbije istakla da premijerka Ana Brnabić ulaže mnogo volje u svoj posao, da je nastavila kontinuitet ekonomske i fiskalne politike, da svako od ministara radi svoj posao i da Vlada ima rezultate.

Na pitanje zašto su parlamentarni izbori ponovo tema, Mihajlovićeva je rekla da je SNS tri puta u poslednjih pet godina pobedila na izborima i da nema boljeg dokaza od toga da li se naprednjaci plaše novih parlamentarnih izbora. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.