U trendu

Mihajlović: Ispoštovali sve procedure iz naše nadležnosti

BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović je izjavila danas da je to ministarstvo ispoštovalo sve potrebne procedure za rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, kao i da očekuje da bude srušen u narednom periodu.

Na pitanje da prokomentariše to što je juče uklanjanje spornog objekta od 1.000 kvadrata na Kopaoniku odloženo pošto nije obezbeđena asistencija policije, Mihajlović je rekla da se i na zahtev lokalnih i republičkih inspektora svako rušenje vrši uz asistenciju policije.

„To je prevencija i u tom smislu Ministarstvo građevinarstva neće izaći samo da ruši nijedan objekat bez potrebne pomoći i asistencije policije, jer nikada do sada to nismo radili. Ja ne želim da ugrozim ni ljude ni opremu“, rekla je Mihajlović.

Kako kaže, rešenja su konačna i taj objekat je nelegalan.

„Nije moje da ja govorim o tome kako druge institucije rade. Ja zaista verujem da institucije u ovoj zemlji funkcionišu i da će sve to da se reši“, kazala je Mihajlović.

Navela je da je u prethodne dve godine to ministarstvo moralo da sruši 79 bespravnih objekata na područjima nacionalnih parkova Kopaonik, Tara i Đerdap i na Goliji.

Na Pančićevom vrhu na Kopaoniku je izgrađen privremeni montažni objekat „ski bife“ za koji nije izdata gradevinska dozvola.

Investitor jeste dobio saglasnost opštine Brus, Skijališta Srbije, Nacionalnog parka Kopaonik i Zavoda za zaštitu prirode Srbije za podizanje privremenog montažnog objekta, ali za 150 kvadratnih metara. Međutim, napravljen je mnogo veći objekat na oko 1.000 kvadratnih metara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike