U trendu

Mihajlović: Pitanje Kosova treba realno sagledati, bez mitova i legendi

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da bi pitanje Kosova trebalo sagledati realno, „bez mitova, legendi i udaranja u patriotske grudi“.

„Da sagledamo gde smo, vidimo kakvo nam je okruženje, koliko smo jaki, koje su nam slabosti i pretnje i da na osnovu te realne slike vidimo moguća rešenja“, kazala je Mihajlović za Srpki telegraf.

Ona je ocenila i da bi dijalog o Kosovu koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da pokaže da li je aktuelna generacija političara sposobna da krene u rešavanje tog problema.

„Jesmo li lavovi, ili smo miševi. Ili ćemo krenuti u rešavanje Kosova, ili ćemo kao i oni pre nas ovaj problem kao kamen oko vrata ostaviti našoj deci“, rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da je Vučićev predlog pokazao da opozicija nema baš nikakav predlog za rešenje pitanja Kosova, i da to ne vidi samo Srbija, već i Evropa i svet.

„Sada pokušavaju bezidejnost da prikriju pričom kako sa Vučićem nema dijaloga. Kako razgovarati s nekim ko nema šta da kaže? Njima je važnije da napadom na Vučića probaju da dobiju još neki poen, nego da daju predlog rešenja problema bitnih za zemlju“, ocenila je potpredsednica Vlade i funkcionerka Srspke napredne stranke.

Na pitanje „da li može Vučić da se sruši na izborima u Beogradu, kako tvrdi opozicija, Mihajlovićeva je rekla da može, ali u vicevima.

„Sećate li se priča iz predsedničkih izbora kako Vučić ne da neće da pobedi, nego ni u drugi krug neće da prodje. Ponovo od istih ljudi slušamo iste priče i ponovo će opozicija da izgubi“, kazala je Mihajlovićeva.

Upitana u kakvim je odnosima sa premijerkom Anom Brnabić posle nesuglasica oko transkripta premijerkinog intervjua američkoj agenciji Blumberg, Mihajlović je navela da prvi put čuje da postoje nesuglasice izmedju njih.

„Ana i ja imamo odnos premijerke i potpredsednice Vlade, znamo se dugo i to je odnos dvoje profesionalaca“, kazala je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar