Mihajlović sa ambasadorom Kube o saradnji u građevinarstvu

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, sastala se danas s ambasadorom Kube u Beogradu Gustavom Tristom del Todom, sa kojim je razgovarala o mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti građevinarstva i mogućnosti potpisivanja sporazuma dva resorna ministarstva Srbije i Kube o međusobnoj saradnji.

„Srbija i Kuba imaju odlične političke odnose, nema razloga da i na ekonomskom nivou ne razvijamo saradnju“, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je istakla da srpske građevinske kompanije imaju iskustvo i znanje, predloživši da ministarstva građevinarstva dve zemlje potpišu sporazum o saradnji, čime bi se stvorio državni okvir za realizaciju infrastrukturnih projekata.
„Građevinarstvo je jedna od veoma otvorenih oblasti za saradnju. Srpske firme danas su osposobljene za rad kako u niskogradnji, tako i u visokogradnji. Ako želimo da uradimo nešto dobro za naše zemlje, treba da se povezujemo i dobre političke odnose prenesemo i u ekonomiju“, rekla je ona.
Ambasador Gustavo Trista del Todo pohvalio je srpske građevinske firme, rekavši da postoji velika zainteresovanost Kube da se dobra saradnja iz vremena SFRJ unapredi.
„U Havani i danas postoje objekti koje su gradile srpske kompanije. Izgradili smo poverenje i bilo bi od velikog značaja da potpišemo sporazum o saradnji dva ministarstva kako bismo tu saradnju produbili, na dobrobit obe zemlje“, rekao je on.
Mihajlović je ambasadoru Kube poklonila pirotski ćilim, ručni rad naših žena sa sela.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike