Mihajlović: Saradnja sa Mensom za bolji položaj žena

BEOGRAD – Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović danas je sa predsednicom organizacije Mensa Srbije Aleksandrom Borović, potpisala Memorandum o razumevanju u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti i poboljšanja položaja žena u Srbiji.

„Mensa brine o darovitim i najnaprednijim članovima našeg društva. Verujem da kroz saradnju sa Koordinacionim telom možemo zajedno pružiti podršku ženama, kao važnom potencijalu svakog društva u cilju njegovog bržeg razvoja“, rekla je Mihajlović.

Sagovornice su se saglasile da je ostvarivanje institucionalne saradnje između Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Mense važno za realizaciju projekata i aktivnosti koji će za cilj imati jačanje uloge i brigu o darovitim ženama radi unapređenja zajednice i promovisanja ekonomskog osnaživanja žena.

Na sastanku kojem su prisustvovale i članice Mense internacional, kako je saopšteno iz kabineta potpredsednice Vlade, saradnja je važna i za socijalno uključivanje i podršku osetljivim i višestruko diskriminisanim osobama i podršku obrazovanju devojčica i žena.

Borović je zahvalila potpredsednici Vlade Mihajlović na podršci i spremnosti za saradnju i istakla da zajedničkim projektima i promocijom primera dobre prakse može se doprineti podizanju svesti zajednice i razvoju društva.

Članice Mense internacional učestvovale su i na nedavno održanom međunarodnom skupu članova Mense iz celog sveta u Beogradu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike