U trendu

Mihajlović traži da Stamatović ne preti oružjem, već da poštuje zakon

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović poručila je danas da predsedniku Opštine Čajetina Milanu Stamatoviću da ne preti oružjem, već da poštuje zakon.

„Razumem uznemirenost i strah predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića, jer je i njemu sasvim jasno da se približava vreme kada će pred nadležnim institucijama položiti račune zbog zaštite kriminala, pranja novca i nelegalne gradnje na Zlatiboru“, navodi Mihajlović, a piše u saopštenju njenog ministarstva.

Istakla je da to ne daje pravo Stamatoviću da preti kako ima oružje koje je dobio zbog navodne ugroženosti.

„Jer je Stamatović kao ključni dokaz svoje nevinosti upravo naveo dozvolu za nošenje oružja. Možda se u Srbiji nekada mahalo i pretilo oružjem, ali to vreme je prošlo“, rekla je ona.

Napomenula je da Ministarstvo insistira samo na tome da zakon važi za sve, pa i za Stamatovića, „koji mesecima namerno ne podnosi kompletnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole za gradnju gondole, jer ovaj projekat želi da koristi za svoju političku kampanju“.

Što se tiče besmislenih optužbi da sam odgovorna za rušenje energetskog sporazuma sa Rusijom i da sam odgovorna jer nema gasovoda Južni tok, čak da blokiram ruski humanitarni centar u Nišu, svako može vrlo lako da se uveri u to koliko su one neistinite. Energetski sporazum sa Rusijom i dalje je na snazi, od gradnje Južnog toka odustala je Ruska Federacija, a za huminatarni centar u Nišu nadležni su MUP i Ministarstvo spoljnih poslova“, navodi Mihajlović.

Ona je ocenila da Stamatović nije nikakva žrtva i nema da razloga da se plaši.

„Treba samo da podnese svu potrebnu dokumentaciju propisanu zakonom i dobiće gradjevinsku dozvolu za gradnju gondole. Mimo zakona – ne može“, navela je Mihajlović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike