U trendu

Mihajlović: Zapalile se gume aviona, na aerodromu sve bezbedno

BEOGRAD – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je jutros, povodom privremenog zatvaranja aerodroma „Nikola Tesla“, da su se na avionu egipatske kompanije koji je blokirao pistu zapalile gume i istakla da je najvažnije da je sve trenutno bezbedno.

Mihajlovićeva je za TV Prva rekla da se očekuje da će aerodrom za tri sata početi redovno da radi, odnosno oko podneva.

Ona je pojasnila da su se zapalile gume na avionu egipatskog aviona i da je pitanje za kompaniju da vidi šta se desilo.

„Za sve nas je važno da je sve u redu. Sada se očekuje tehnička služba, ozbiljne analize, istražne radnje, da bi kompanija znala šta se desilo“, navela je Mihajlovićeva.

Ona je ukazala da nije prvi put da dođe do ovakve situacije, navodeći da je aerodrom pokazao da može da se nosi sa ovakvim situacijama.

Beogradski aerodrom je do daljeg privremeno zatvoren za sva poletanja i sletanja zbog egipatskog aviona „Boing 737-800“ kompanije „Idžipt er“ koji je bez putnika rano jutros, u 4.11, sleteo i ostao na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema.

Aerodrom „Nikola Tesla“ u saopštenju je istakao da čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali i ukazuje da uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion.

Er Srbija je navela da su svi njeni avioni preusmereni na okolne aerodrome u regionu.

U ovom trenutku je, kako se napominje, neizvesno vreme poletanja u jutarnjem špicu ka 15 destinacija.

Er Srbija je u stalnom kontaktu s nadležnima na Aerodromu „Nikola Tesla“ i obaveštavaće putnike o novim vremenima poletanja, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Aman dokle ce ova nagipsana da nam daje „strucna“objasnjenja. Bitno je da se slika na TV. Zar nije dovoljno da potrebna objasnjenja daju predstavnici aerodroma a ne laici da se upustaju u ovakve stvari.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike