U trendu

Miketić: Čučković izabran da bude cirkuzant dok se legalizuje pljačka

Aktivista „Ekološkog ustanka“ Djordje Miketić izjavio je da je izbor Miroslava Čučkovića za gradskog menadžera, poniženje za sve Beogradjane, a pogotovo Obrenovčane, koji se još sećaju posledica poplava , i dodao da izbor Čučkovića nije slučajan, već da je on izabran „baš zvog svojih kvaliteta ‘problematičnog cirkuzanta'“.

„Šapićevom timu treba jedan estradni lik da bi privukao što veću pažnju gradjana, medija i aktivista kako bi novom gradonačelniku omogućio mirnu legalizaciju pljačke prethode gradske uprave i brojne nove megalomanske projekte koji su u planu preko novog Generalnog urbanističkog plana (GUP)“, rekao je Miketić.

„Ideja je da Čučković odigra ulogu šarene loptice u velikoj šibicarskoj prevari, u kojoj će nam iza ledja redom otimati novce, parkove, obale, kulturne spomenike, pa čak i pijaću vodu sa makiškog vodoizvorišta, dok će redom legalizovati poslove braće Stajić, Milenijum tima, mahnitih neimara Stankovića, Grujića, Stojčića i mnogih drugih bliskih ovom režimu“, naveo je Miketić u saopštenju.

On je istakao da je je upravo završen rani javni uvid za Generalni urbanistički plan Beograda do 2041. godine gradjani i stručnjaci uputili brojne primedbe, a da je gradski urbanista Marko Stojčić odgovorio- ignorisanjem.

„Upravo će donošenje GUP-a Beograda biti primer kakva je zaista ‘nova’ beogradska uprava, jer tu se legalizuje prethodna i spremaju nove pljačke vredne milijarde“, naveo je aktivista „Ekološkog ustanka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.