U trendu

Milenović: Policija se guši u aferama

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović izjavila je večeras da ima poverenja u pripadnike policije, ali ne i u policiju kao instituciju.

„Imam poverenja u pripadnike policije, ali se policija guši u aferama. Pravim profesionalcima nije dozvoljeno da rade“, kazala je Milenović, koja je u subotu napadnuta u haustoru zgrade u kojoj živi.

Milenović je, gostujući na televiziji N1,  kazala da nisu istiniti navodi o tome da ne saradjuje sa policijom, koje je naveo ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodala da ona ima kontakte i sa policijom i sa tužilaštvom.

Ona je podsetila i da je u septembru policiji prijavila da je neko prati, ali da nije bilo konkretnih rezultata istrage.

Članica saveta za borbu protiv korupcije  je, govoreći o finansiranju i oglašavanju u medijima, rekla da je ova vlada znatno štedljivija od prethodnih, ali da to nije slučaj sa javnim preduzećima i preduzećima sa većinskim državnim vlasništvom, koja izdvajaju značajna sredstva.

Milenović je pomenula i da je od pojedinih preduzeća, poput Srbijagasa, Telekoma, ili novosadske Informatike, nemoguće dobiti podatke i podsetila da se tim povodom oglasio poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

Prema njenim rečima, prepiska povodom dostavljanja podataka traje i sa samom Vladom Srbije.  

Ona je ukazala i na to da su televiziji Pink davane subvencije iz budžetskih sredstava, a da su se krediti koji su toj televiziji dati za neke izvozne poslove poklopili sa isplatama poreskih dugovanja.

Milenović je ukazala i na veliku moć markletinških agencija koje su bliske vladajućim strukturama, što je, kako je navela, važilo i u vreme prethodne vlasti. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.