U trendu

Milićević (SPS): Žele da naruše dostojanstvo Skupštine

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Djordje Milićević izjavio je danas da je narušavanje ugleda i dostojanstvo najvišeg zakonodavnog tela cilj poziva upućen demonstrantima da s galerije Skupštine Srbije prate njen rad.

„Jasan je cilj koji se želi postići: da se naruši dostojanstvo Skupštine, ali i pored tih pokušaja, Skupština će biti simbol demokratije i transprentosti u radu“, rekao je Milićević novinarima.

On je kazao da je iz tog zahetva potpuno jasno „ko stoji iza protesta“ u Srbiji, koje poslaničke grupe i koji predsednički kandidati.

„Isti oni kojima osvojenih 40 posto glasova više nije dovoljno da bi prihvatili da su izgubili na izborima, već sada pokušavaju ne da jasno kažu da su izgubili, već da su navodno pokradeni, i da, kroz odredjene manipulacije, pokušaju da na neki način opravdaju svoj izborni debakl“, ocenio je Milićević.

Šef socijalista u parlamentu je ocenio i da ti koje je naveo pokušavaju da protestima izazovu političku krizu i nestabilnost, i rekao da je „sve bilo pripremano za drugi krug izbora“.

„Ali, pošto nema drugog kruga izbora na neki način ova politička predstava mora da se odigra do kraja“, ocenio je Milićević.

Poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković koji je podržao predsedničku kandidaturu Saše Jankovića, uputio je juče zahtev da se za 48 demonstranata omogući da s galerije prate rad Skupštine, na šta nije dobio odgovor, te je najavio da će zahtev ponoviti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.