U trendu

Milivojević (DS): Podnet zahtev za formiranje anketnog odbora za istinu o 'Pandi'

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević rekao je danas da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću „Panda“. 

Milivojević je agenciji Beta kazao da su taj zahtev potpisali i Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Nebojša Novaković i Nenad Marković, takođe poslanici DS. 

U zahtevu se navodi da bi cilj anketnog odbora bio da se utvrdi istina o zločinu u kafiću „Panda“, u kojem je 14. decembra 1998. ubijeno šest mladića. 

Ističe se bi pred odborom trebalo saslušati predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, koji je 2013. i 2015. godine izjavio da taj zločin nisu počinili Albanci i da je „gotovo siguran“ da zna šta se desilo u „Pandi“, ali da „nema dokaza“. 

U kafiću „Panda“ ubijeni su Ivan Obradović (15), Zoran Stanojević (18), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (18), Ivan Radević i Dragan Trifović (18). Vlado Lončarević (18) i Mirsad Šabović su teško ranjeni, dok je Nikola Rajović (18) lakše ranjen. 

Istraga o ovom zločinu pokrenuta je tek 12. maja 2016. u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.