U trendu

Milo Djukanović: Kosovo ranije izgubljena bitka

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Djukanović izjavio je danas da niko u Crnoj Gori nije želeo da našteti Srbiji priznanjem nezavisnosti Kosova i da vlast u Srbiji mora da shvati da je Kosovo ranije izgubljena bitka.

„Niko u Crnoj Gori, počev od donosilaca odluka, pa do svakog gradjanina nije imao lošu nameru da priznanjem Kosova napravi neku štetu Srbiji. Ne pravi se šteta onome koga doživljavate vrlo bliskim sa vama. Nije reč o tome, već je to bila i i dalje je naša percepcija onog što je potrebno učiniti na sredjivanju stanja u regionu i stvaranju pretpostavki za uspostavljanje veće stabilnosti i obnovu poverenja“, rekao je Djukanović za televiziju B92.

On je kazao da je više puta i bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću i sadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću govorio da je njegov utisak da je ovovremena Srbija u poziciji da samo primi fakture za izgubljenu bitku po pitanju Kosova.

„Ta bitka je nažalost izgubljena u prethodnim generacijama ljudi koji su donosili državno-političke odluke u Srbiji i zbog toga je moja sugestija bila i Tadiću i Vučiću da zbog ranije izgubljene bitke ne orobljavaju ono što su realne razvojne šanse današnje i buduće Srbije“, dodao je on.

Djukanović je naveo i da se snaga uma jednog državnika očitava u sposobnosti da pravilno percipira nešto što je realnost, da blagovremeno shvati da ne treba voditi bitke koje su već izgubljene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.