U trendu

Milojičić (DS): Noćne akcije naprednjaka nas uvode u nove godine mraka

Predsednik izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojičić osudio je danas, kako je naveo, brutalnu pripremu za kradju izbora u Zaječaru i ocenio da su članovi i aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu u prostorijama matične službe nelegalno prikupljali dokumentaciju za podnošenje liste za lokalne izbore.

„Sinoć smo mogli da vidimo izborne malverzacije u Zaječaru i pre početka izbora. Ako ovo rade sada, kako li će onda izgledati predstojeći izbori? Ovakvi potezi nas ne iznenadjuju od ljudi koji su već nekoliko puta krali izbore i sprovodili različite noćne akcije, poput ponoćnog ‘krečenja’ u Državnoj lutriji Srbije“, naveo je Milojičić.

On je u pisanoj izjavi rekao da su u Srbiji danas ugrožene čak i najosnovnije slobode.

Prema pisanju lokalnih medija u Zaječaru, veliki broj članova SNS-a je, predvodjen najvišim funkcionerima grada u ponedeljak posle 21 čas u prostorijama matične službe u Gradskoj upravi Zaječara organizovao izdavanje dokumenata za potrebe kandidata SNS-a na predstojećim lokalnim izborima. 

„DS neće dozvoliti izbornu kradju i urušavanje institucija. Zato je na nama danas isti zadatak kao i pre sedamnaest godina – zaštita demokratije i borba za svaki glas svakog čoveka u Srbiji. Ne smeju javne službe da budu ekspoziture SNS i zato od nadležnih zahtevamo da reaguju i sankcionišu odgovorne. U suprotnom, imaćemo državu u kojoj će nas noćne akcije uvesti u nove godine mraka“, izjavio je Milojičić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.