Ministar Djordjević se izvinio zbog današnjeg citata o ženama

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izvinio se svim gradjankama Srbije, koje je, kako je naveo, nenamerno uvredio povodom ranije danas pročitanog citata o ženama.

„Neoprezno citirana pesma Jovana Dučića je uvredila žene, što ni jednog trenutka nije bila moja namera“, naveo je Djordjević, a prenelo Ministarstvo rada.

Ministar Djordjević danas je bio domaćin nacionalne konferencije „Žene iz ruralnih krajeva – ravnopravne grajanke Srbije“, povodom 8. marta.

On je tada citirao Dučića i kazao da „Žena ne zna da poštuje nego da voli, ženi ne treba ni da je vi poštujete nego da je volite, poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi nešto hladno, iz glave, a ne nešto preosećajno iz duše… Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek sirota. Pametnih se boje… Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem“.

Djordjević je u saopštenju naveo da se „izvinjava svim ženama koje je njegov gest povredio“, kao i da „to nisu ni njegove, a ni vrednosti Vlade Srbije“.

„Ostajem duboko posvećen svemu što Vlada Srbije i predsednica Vlade čine na emancipaciji žena, osnaživanju njihovog položaja u društvu  i postizanju pune ravnopravnosti, što jeste jedna od onovnih vrednosi našeg društva“, naveo je ministar.

(Beta)

1 komentar
  1. mica

    Covece, ostajes posvecen rekonstrukciji. A i dosta si bio Ministar, kada si tako kratke pameti .Ali nemas o cemu da brines, naci ce ti Vucic neko udobno mesto, recimo ambasador. Nije tako lose.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike