U trendu

Ministar Đorđević se sastao sa humanitarcem Arno Gujonom

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa francuskim i srpskim humanitarcem Arno Gujonom, koji se dugi niz godina bavi humanitarnim radom i pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji.

Ministar Đorđević rekao je da humanost koju Gujon pokazuje kroz pružanje pomoći našem narodu na KiM i organizovanje humanitarnih akcija, Srbija ceni i sigurno nikada neće zaboraviti.

„Vlada Srbije nastaviće da pruža svu adekvatnu podršku našem narodu na KiM, jer to je naš osnovni zadatak. Gde god živeli, građani Srbije moraju da imaju jednaka prava i zaštitu. Zahvalni smo svemu što ste do sada pružili Srbima na Kosovu. Naš narod pretrpeo je dosta nevolja i potrebna im je podrška, kako Vlade Srbije, tako i svih drugih naroda, kako bi nastavili da žive zajedno u miru i slozi“, rekao je Đorđević Gujonu.

Ministar je, navedeno je u saopštenju, istakao da srpsko-francusko prijateljstvo postoji još i pre perioda Prvog svetskog rata i da dela Gujona pokazuju da se ono prenosi i na buduće generacije, kao i da će se Srbija uvek zalagati za očuvanje i poštovanje tog odnosa

Arno Gujon je rekao da će svoj humanitarni rad nastaviti i u narednom periodu, jer su za njega Srbi sa KiM junaci današnjeg doba, jer opstaju i bore se za svoja ognjišta.

Gujon je rekao da su mu Srbi na KiM pokazali šta znači pravi značaj borbe za slobodu i ljubav prema otadžbini i da je to ono što ga tera da nastavi u svojim humanim delima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike