U trendu

Ministar odbrane Srbie na bajramskom prijemu u Beogradu

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u ime Vlade Srbije, prisustvovao je večeras u Beogradu svečanoj, Iftar večeri i bajramskom prijemu u prostorijama Islamske zajednice Srbije kraj Bajrakli džamije, kojom je obeležen kraj jednomesečnog svetog muslimanskog ramazanskog posta i početak Bajrama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na prijemu koji je organizovan za predstavnike javnog, kulturnog, političkog života Srbije, kao i za diplomatske i predstavnike verskih zajednica u Srbiji, bili su i predstavnici Vojske Srbije.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poželeo je svim muslimanima srećan Ramazanski bajram i poručio da je sutra prvi dan Ramazanskog bajrama i obaveza muslimana je da radost podele s porodicom, komšijama i prijateljima, kao i da obiđu grobove umrlih.

U dvorištu Bajrakli džamije večeras je bila postavljena sofra sa hranom i pićem za sve vernike koji slave početak Bajrama.

Ramazanski bajram su danas građanima Srbije islamske veroispovesti čestitali potpredsednica Vlade Srbije i ministarka Zorana Mihajlović, predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović, sirektor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Čestitali su i predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija Mevlud Dudić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin, Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.