U trendu

Ministar opdbrane najavio da Srbija nabavlja nove helikoptere od Rusije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je danas na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom započeo razgovore o nabavci novog naoružanja od Rusije, četiri „Mi–17“ transportna helikoptera i četiri „Mi-35“ borbena helikoptera, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

„Nastavljamo vojno-tehničku saradnju daljim opremanjem i modernizacijom MiG-ova 29, zatim tenkova ‘T-72’ i borbenih vozila pešadije, kao i odredjenih tipova protivvazdušnog naoružanja. Naoružana Srbija je miroljubiva Srbija i garant mira na Balkanu“, kazao je Vulin, koji je danas počeo posetu Rusiji gde će učestvovati i na Moskovskoj konferenciji o medjunarodnoj bezbednosti.

Vulin je kazao da je svojim domaćinima preneo poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da „dok je on na čelu države Srbija nikada neće učestvovati u sankcijama i antiruskoj histeriji“.

„Niko kao Srbija nije svestan koliko bole izmišljene laži i kada političari sude bez i jednog dokaza. Naš odgovor je da u tome nećemo učestvovati. Sve u svetu može da se promeni osim naših bratskih i prijateljskih odnosa“, rekao je Vulin.

Istakao je još jednom da je Srbija zahvalna zbog odnosa Rusije prema Kosovu i njene podrške teritorijalnom integritetu Srbije, kao i podrške u „svim bitnim spoljno-političkim pitanjima“.

„Rusija je uvek uz nas, razume i poštuje naše interese i u potpunosti razume i podržava našu politiku vojne neutralnosti“, kazao je Vulin.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je rekao da su sastanci s ministrom odbrane Srbije „postali već tradicionalni“.

„Rado se sećam svečane proslave 73. godišnjice oslobodjenja Beograda. To je bio važan dogadjaj za mene i još jedna potvrda bratskih odnosa izmedju naših zemalja“, kazao je Šojgu.

Vulin se danas sastao i s generalnim sekretarom Organizacije sporazuma kolektivne bezbednosti (ODKB), general-pukovnikom Jurijom Hačaturovim koji je rekao da ODKB podržava vojnu neutralnost Srbije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike