U trendu

Ministar Vulin: Srbija nije izazvala ratove

BEOGRAD,8.februara(Tanjug – „Na sednici Saveta bezbednosti UN bilo je naslednika i predstavnika kriminalaca, ali oni su došli iz Prištine gde vladaju narko karteli i ratni zločinici“, izjavio je ministar odbraneAleksandar Vulin, reagujući na izjavu Bedžeta Pacolija da je Srbija odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu, a da je ministar Dačić „zamenik balkanskog koljača Slobodana Miloševića“.

Vulin kaže da ima i koljača u balkanskoj politici, ali da su oni u vladi Prištine.

„Ramuš Haradinaj, po sopstvenom priznanju ubijajao je Srbe. Oslobođen je jer su svedoci protiv njega pobijeni. Sulejman Seljimi savetnik Haradinaja pravosnažno je osuđen za zločine protiv civilnov stanovništva, trenutno na uslovnoj slobodi, Rustem Beriša, tzv. ministar kosovskih bezbednosnih snaga, pravosnažno je osuđen na 15 godina za ubistvo vojnika Vojske Jugoslavije“, navodi Vulin.

On dodaje da je i Fatmir Ljimaj, tzv. šef pregovaračkog tima Prištine, optužen je za zločine protiv čovečnosti, i zaključuje da Srbija nije izazvala ratove,a da jeste ne bi izmišljali masakar u Račku kao opravdanje za bombardovanje Srbije“, izjavio je ministar Vulin.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike