U trendu

Ministarka Brnabić povodom glasina: Duboko poštujem SPC

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije, Ana Branabić izjavila je povodom glasina da se, zbog njene seksualne orijentacije, Srpska pravoslavna crkva (SPC) protivi njenoj eventualnoj kandidaturi za predsednicu Vlade Srbije, da „duboko poštuje SPC“.

„Imam duboko i iskreno poštovanje prema instituciji SPC“, rekla je ona za „Politiku“ od četvrtka, 18. maja, zamoljena „da protumači glasine“ da se SPC protivi ideji i mogućnosti da ona postane predsednica Vlade.

SPC je u ponedeljak negirala da se meša u izbor novog premijera Srbije i da „ne viri kroz tudje prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika“.

Brnabić je u intervjuu navela da je zahvalna SPC što je u vezi s tim „bila dovoljno iskrena i profesionalna da i mom kabinetu pošalje isti demanti koji su poslali javnosti“.

„Bilo bi potpuno neozbiljno da komentarišem nešto u vezi s tako ozbiljnom institucijom. Ako budem imala neki komentar ili pitanje, svakako ću pozvati Crkvu“, rekla je ona.

Branabić je rekla i da za devet meseci koliko je ministraka, nije imala nijedan problem zbog svoje sekusalne orijentacije, „već upravo suprotno“.

„Svi predsednici opština i gradjani s kojima sam se vidjala širom Srbije, nisu me gladali kao drugačiju“, rekla je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.