U trendu

Ministarski savet OEBS-a košta oko 420 miliona dinara

Na organizaciju ministarskog saveta OEBS u Beogradu potrošeno je oko 420 miliona dinara, kazao je danas generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

On je kazao da je iz budžeta Srbije izdvojeno oko 360 miliona dinara, dok je OEBS izdvojio oko 500.000 evra.

Kako je, gostujući na B92 naveo da je ministarstvo odabralo Kombank arenu za održavanje skupa, jer je jedino tu moglo da bude obezbeđeno dovoljno kancelarija i konferencijskih sala, a moralo je da kupi i stolice i kompjutere, koji će nakon skupa biti raspoređeni po ministarstvima, ali i drugim budžetskim korisnicima.

Upitan o bezbednosti skupa, on je kazao da su se službe bezbednosti u Srbiji pripremile i radile po najvišim standardima i preduzele sve što je potrebno kako bi se „učesnici apsolutno bezbedno osećali“.

Ministarski savet OEBS-a biće održan od 3. do 4. decembra u Beogradu, a među najavljenim gostima su i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Džon Keri.

Odalović je izjavio i da se u tom Ministarstvu razmatra šta treba uraditi sa Ambasadom Srbije u libijskom Tripoliju, naročito nakon otmice državljana Srbije zaposlenih u Ambasadi.

Odalović je kazao da je dobio uveravanja da su oteti srpski državljani dobro i da će se situacija rešiti na najbolji mogući način.

„Nije bilo nivoa bezbednosne strukture sa kojom nismo razgovarali, a od njih smo dobili uveravanja da će se ovo brzo okončati na najbolji mogući način. Dobili smo uveravanja da su oteti u dobrom stanju, više od toga nismo ni želeli da tražimo, jer bi možda svaka dalja zalaženja mogla da budu problem“, naveo je Odalović.

Dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić, oteti su 8. novembra kada je pucano na kolonu vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije Oliver Potežica, koji tom prilikom nije povređen.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike