U trendu

Ministarstvo Kosova: Djurić imao dozvolu za ulazak na Kosovo

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova dozvolilo je direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovu i Metohiju Marku Djuriću da nekoliko sati boravi na Kosovu kako bi učestvovao na svečanostima poovodom Dana pobede, izjavio je danas savetnik ministra spoljnih poslova Kosova Bašmir Džemaj.

„Ministarstvo Kosova dalo je dozvolu da direktor takozvane kancelarije za Kosovo Marko Djurić boravi nekoliko sati u Mitrovici. Izgleda da Djurić nije stvarno želeo da udje na Kosovo koliko da stvori pozorište na granicama Kosova i da izjavljuje u medijima da mu je trebalo da čeka desetak minuta na Jarinju“, kazao je Džemaj za prištinske medije.

On je rekao da Ministarstvo spoljnih poslova Kosova neće dozvoliti ucene niti prihvatiti ultimatum oko vremenskih rokova pošto se njegove odluke zasnivaju na zakonima, Ustavu Kosova i sporazumu iz Brisela o dozvoljavanju medjusobnih poseta.

Djurić je ranije danas saopštio da je odluka Prištine da mu ne dozvoli da na Dan pobede nad fašizmom poseti Kosovo sraman potez i ozbiljan udarac procesu normalizacije odnosa.

„Odluka privremenih institucija samouprave u Prištini da mi uskrati mogućnost da u Kosovskoj Mitrovici prisustvujem obeležavanju Dana pobede nad fašizmom je sraman potez, kojim je iskazan jasan stav, ne samo prema normalizaciji odnosa, već i prema današnjem prazniku“, naveo je Djurić u pisanoj izjavi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar