Ministarstvo prosvete: Besmislene tvrdnje sindikata o urušavanju gimnazijskog obrazovanja

Ministarstvo prosvete ocenilo je danas su „besmislene tvrdnje“ sindikata i pojedinaca da se uvodjenjem specijalizovanih odeljenja urušava gimnazijsko obrazovanje.

U saopštenju ministarstva navodi se da su njegovi predstavnici dogovorili sa rukovodstvom Prve beogradske gimnazije da se formiraju dva IT odeljenja, s obzirom da je usled velikog interesovanja 11 učenika konkurisalo na jedno mesto.

Ministarstvo ocenjuje i da 50 odsto studenata Univerziteta u Beogradu pohadja društveno-humanističke nauke, i da veoma veliki broj njih teško može da nadje zaposlenje nakon studija.

„Pravo pitanje u slučaju nastavnika koji protestuju zbog uvodjenja IT odeljenja jeste da li škole postoje zbog njih ili zbog učenika. Koliko nastavnici koji prete štrajkom razmišljaju o deci vidi se i u njihovoj poruci da neće održavati sednice odeljenskih veća i da učenicima neće zaključiti ocene“, piše u saopštenju.

Navodi se i da su „netačne tvrdnje“ da će neki nastavnici ostati bez posla, jer je Prva gimnazija izabrala da deci u okviru izbornog programa ponudi društvene nauke, čime je „kompenzovan fond časova“.

(Beta)

Napišite komentar