U trendu

Ministarstvo: Rasprava o 1. Nacrtu produžena do 22. februara

BEOGRAD – Ministarstvo pravde produžilo je rok za podnošenje komentara i sugestija na prvi Narct revidiranog Akcionog plana do 22. februara, saopšteno je iz Ministarstva.

Ova odluka je doneta uz uvažavanje molbe civilnog društva i Evropske komisije, ali i činjenice da Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca nisu održali sednicu na kojoj bi usvojili mišljenje o prvom Nacrtu revidiranog Akcionog plana.

Prvobitni rok za komentare i sugestije bio je 8. februar.

U saopštenju se podseća da je 22. januara na svojoj internet prezentaciji Ministarstvo pravde objavilo prvi Nacrt, čime je, kako se kaže, započet širok konsultativni proces u vezi sa izradom revidiranog teksta tog strateškog dokumenta.

Tim povodom Ministarstvo pravde je 6. februara, uz podrušku Delegacije EU u Srbiji, organizovalo prvi okrugli sto, na kojem je predstavnicima svih releventnih institucija, organizacija civilnog društva i medunarodnih institucija, predstavljen prvi Nacrt revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23.

U saopštenju se napominje da će svi komentari i mišljenja koji budu dostavljeni Ministarstvu pravde biti uzeti u obzir prilikom izrade novog revidiranog teksta, koji će biti prosleđen Evropskoj komisiji na mišljenje.

Nakon što Komisija dostavi Srbiji preporuke o tekstu Nacrta revidiranog Akcionog plana, Ministarstvo pravde će otvoriti javnu raspravu u skladu sa Poslovnikom Vlade Republike Srbije, gde će ponovo sve relevantne institucije i organizacije imati priliku da daju svoje mišljenje i preporuke na Nacrt teksta, napominje Ministarstvo pravde.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike