U trendu

Ministarstvo traži hitan izveštaj iz Bele Crkve

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zatražilo je danas od nadležnih u Beloj Crkvi hitan izveštaj povodom primedbi donedavnog predsednika te opštine Stanka Petrovića na neregularnost sednice na kojoj je promenjena opštinska vlast.
„Ministarstvo od Skupštine opštine Bela Crkva traži da se izjasni u odnosu na primedbe gospodina Stanka Petrovića, koji je, prema navodima u medijima, razrešen funkcije predsednika opštine Bela Crkva na spornoj sednici Skupštine opštine, održanoj 15. januara 2016. godine“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi, Ministarstvo, pored ovoga, zahteva i zapisnik sa sednice, Statut opštine, Poslovnik o radu Skupštine opštine, zajedno sa službenim glasilima u kojima su ti akti objavljeni, poziv za sednicu, kao i evidenciju o prisutnosti odbornika toj sednici.

Nakon dostavljene dokumentacije, Ministarstvo će postupiti u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Koalicija predvodjena SNS i JS smenila je u petak opštinsku vlast koju su predvodile Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Pre održavanja sednice odbornici DS i LSV organizovali su protest tokom kojeg su izbili incidenti pa se dve strane medjusobno optužuju za nasilje i upotrebu biber spreja.

DS i LSV tvrde da sednica nije bila regularna je održava van prostorija Skupštine opštine.

Povezane vesti:

Upravni sud nadležan za sporove oko izbora funkcionera

Odbornici prespavali u sali Skupštine Bele Crkve

Smenjena vlast u Beloj Crkvi, DS i LSV ne priznaju sednicu

SNS krši zakone i Ustav

Bačen suzavac na odbornike u Beloj Crkvi

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar