najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mir i stabilnost zajednička želja Srbije i SAD

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i odlazeći ambasador SAD Majkl Kirbi saglasili su se da je zajednička želja dve zemlje da u regionu vladaju mir i stabilnost, saopšteno je danas.

Kako se navodi iz kabineta predsednika, Kirbi je rekao da su odnosi u regionu sada znatno bolji nego što su bili pre tri godine i da je to velikim delom zasluga nove i pozitivne politike koju Srbija vodi, a na čije kreiranje je u ogromnoj meri uticao predsednik Nikolić.

Kirbi je izrazio zadovoljstvo ponašanjem Srbije tokom migrantske krize, kao i izuzetno humanim odnosom koji građani Srbije imaju prema izbeglicama iz ratom zahvaćenih područja.

Govoreći o odnosima Srbije i SAD, Kirbi je rekao da su oni značajno napredovali u prethodne tri godine i da danas Srbija u Americi uživa imidž stabilne i uređene zemlje, koja je dobra destinacija za investicije američkih kompanija.

Nikolić je Kirbiju zahvalio na aktivnom unapređivanju dobrih odnosa između dve zemlje, ali i na doprinosu tome da Srbija i SAD nisu kvarile svoje odnose kada je periodično dolazilo do neslaganja po određenim pitanjima.

On je istakao da je Srbija zauzela odlučan kurs ka članstvu u Evropskoj uniji i da je mnogo već učinila da stvori stabilan i moderno uređen sistem, koji bi doprineo privlačenju stranih investicija i napretku ekonomije.

„Otvaranje prvih poglavlja šalje jasnu poruku i američkim investitorima da je Srbija pouzdan partner i bezbedna zemlja za investicije“, rekao je Nikolić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike