U trendu

Miroslava Milenović: Napad je opomena, ali neću prestati da radim

Članica vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović izjavila je da fizički napad na nju shvata kao opomenu, posle objavljivanja izveštaja o Diposu, diplomatsko-stambenog preduzeće čiji je osnivač država, i uoči objavljivanje izveštaja o trošenju javnog novca za reklamiranje u medijima.

„Na svu sreću nije me mnogo fizički povredio. S druge strane, ako su mislili da je to opomena da stanem sa radom, očigledno da neko nije dobro uradio moj profil“, izjavila je Miroslava Milenović za sajt Peščanik.

Miroslava Milenović napadnuta je u subotu u haustoru zgrade u kojoj živi.

Ona je rekla da nije policiji prijavila incident, podsetivši da je pre nekoliko meseci specijalnom tužiocu za borbu protiv organizovanog kriminala prijavila da je nepoznate osobe prate, ali da nije dobila nikakvu informaciju o istrazi.

Miroslava Milenović je kazala da je njeni bliski saradnik Ivan Ninić pretučen u avgustu i da u vezi sa tim slučajem takođe ništa nije urađeno, dodavši da je sa Ninićem i radila na izveštaju o Diposu. 

Podsetila je na izveštaj o Diposu i „nenajavljen upad“ direktora Elektromreže Srbije Nikole Petrovića u prostorije Saveta koje se nalaze u zgradi Vlade zbog toga što su članovi Saveta navodno ugrozili njegovu i bezbednost njegove dece.

„U izveštaju pritom nisu objavljene adrese stanovanja tih ljudi, već javnih objekata koje su ti ljudi zakupili…Kada zakupljujete od države, taj dokument mora da bude javan“, rekla je Miroslava Milenović i dodala da to pokazuje da je izveštaj o Diposu bio tačan.

„Oni bi najviše voleli da mi (Savet) prestanemo da radimo i da se u toj trci izmorimo, ali neko od njih je pogrešno odradio moj profil… Juče su mi pomogli da shvatim da sam na početku trke“, rekla je Miroslava Milenović.

Prema njenim rečima, novi izveštaj o medijima će pokazati koliko je tržište oglašavanje u Srbiji koje se plaća javnim novcem.

Ona je ocenila da je veliki problem što je u ministarstvima, agencijama, fondovima, u javnim preduzećima kako na državnom tako i lokalnom nivou – javni novac „moj novac“, odnosno javni novac je onog ko je na čelu te organizacije i ministarstva. 

„U ovom izveštaju se pokazuju veze političkih partija koje su na čelu takvih preduzeća i ministarstava i kako određene poslove mimo procedura, dovodeći ih do apsurda, daju svojim političkim istomišljenicima“, rekla je Miroslava Milenović.

Kako je dodala, u pitanju je jako veliki novac i paradoksalno je da se to dešava čak i u javnim preduzećima koja su gubitaši, koja su na budžetskim jaslama, kakva je Železnica, kao i da Telekom i Srbijagas ne žele da obelodane podatke 

„Sa prošlom političkom garniturom smo imali osnivanje Arene Sport koja je na krajnje sumnjiv način odrađena i gde je vidno oštećen budžet Srbije, o čemu smo u ranijem izveštaju pisali… Trend je isti, samo su se odredjeni igrači promenili“, kazala je ona, dodajući da je problem što su to pare gradjana.

Ona je ocenila da privatizacija medija neće ništa dobro doneti, da će određeni eksponenti političke i ekonomske elite pokupovati medije i da će napraviti svoju infrastrukturu za naredne izbore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.