Mirović: Kad vidim Medojevića, „dobro sam prošao“

BEOGRAD – Srpski univerzitetski profesor Dejan Mirović, kome je pre neki dan zabranjen ulazak u rodnu Crnu Goru, izjavio je tim povodom, da nije previše iznenađen ponašanjem crnogorske vlasti, za koju je kazao da „hapsi noću i odvodi u zatvor svoje poslanike“.

„Video sam kako je taj (crnogorski) režim uhapsio Nebojšu Medojevića, kojem nije skinut imunitet, nije pritvoren, krivično gonjen, već su upotrebili neko opravdanje, koje ja nisam video u svojoj pravnoj karijeri. Ako su oni spremni da bez skidanja imuniteta hapse svoje poslanike, ja sam onda i dobro prošao“, ocenio je Mirović za televiziju Hepi.

Pravnik Dejan Mirović je pre nekoliko dana sprečen da uđe u Crnu Goru, iako se radilo o privatnoj poseti, odnosno nameri da obiđe rodnu kuću u Ulcinju.

„Ja nemam nijednu krivičnu prijavu u životu, tako da to dovoljno govori koliku opasnost predstavljam za Crnu Goru. Drugo, nikada nisam negirao crnogorsku državnost, niti sam pozivao na nasilje, rušenje ustavnog poretka“, rekao je Mirović.

Ona kaže da je „njegov greh što je kritikovao veze režima u Podgorici i određenih krugova vlasti u Beogradu“.

Ironično je dodao da su crnogorske vlasti u njegovoj poseti majci, koja je „spremila ručak“, videli opasnost po državnost Crne Gore.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike