Mirović: Novosađani dobili praktično nov park

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su Kamenički park, spomenik prirode, najveći i najstariji park u Novom Sadu u kojem su realizovane brojne aktivnosti na revitalizaciji i uređenju prostora.

,,Sremska Kamenica i grad Novi Sad dobili su, praktično, novi Kamenički park, jer su posle ovih radova stvoreni uslovi da se 365 dana u godini ovde može boraviti. Uređene su staze i rasveta, a radovi su još uvek u toku”, rekao je Igor Mirović, predsednik AP Vojvodine.

,,Dogovorili smo za sledeću godinu nove radove u saobraćajnoj i komunalnoj infrastrukturi”, dodao je Mirović i istakao uspešnu saradnju sa gradom Novim Sadom i najavio planove oko izgradnje novog mosta i prečistača na Dunavu, kao i pogona za pogon za reciklažu.

,,Oživeli smo najveći i najstariji park u Novom Sadu, koji je decenijama bio zapušten. Danas Kamenički park predstavlja oazu mira i zelenila i pozivam sve Novosađane da ga posete i uživaju“, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ovaj park će imati pravu sadržinu tek kad bude pun ljudi koji će pre svega uživati u zdravoj okolinu, istakao je Vučević i najavio izgradnju novog novosadskog parka na mestu između Detelinare i Novog Naselja, te pozvao Novosađane da mu daju predlog za ime tog parka.

Između ostalog, u Kameničkom parku su izgrađene pešačke staze, postavljeni javna rasveta, nov urbani mobilijar kao i dečje igralište.

Spomenik prirode Kamenički park je površinski najveći park u Novom Sadu – 33ha 65a 15m2.

Odlukom Skupštine grada proglašen je za značajno prirodno dobro III kategorije, a poveren je na upravljanje JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike