Mirović obišao fabriku „Guma-S“ u Somboru

SOMBOR – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas fabriku „Guma-S“ u Somboru, pogon slovenačke kompanije „Siliko“ i najavio tom prilikom izgradnju prve industrijske zone u ovom gradu.

Fabrika „Guma-S“ investicija je vredna 1, 5 miliona evra i zapošljava 75 radnika.

„Veoma sam zadovoljan jer ovo je početak jedne zdrave privredne priče, od napuštenog objekta imamo modernu fabriku koja je spremna da ulaže i investira dodatna sredstva u nove pogone“, izjavio je Mirović.

On je najavio izgradnju prve industrijske zone u Somboru, kako je rekao, u svim njenim aspektima.

„Kompletno ćemo infrastrukturno i komunalno opremiti industrijsku zonu, kako bismo privukli investitore u ovaj grad, daćemo značajne podsticaje za investiranje, jer je Sombor naš prioritet“, naglasio je Mirović.

Vlasnik Kompanije „ Siliko“ Janez Koprivec istakao je da je zadovoljan poslovnim ambijentom u AP Vojvodini.

„Plan je da u narednih godinu dana povećamo broj zaposlenih na 200 u ovoj fabrici“ rekao je Koprivec.
Fabrika „Guma-s“ pogon je slovenačke kompanije „Siliko“ i bavi se proizvodnjom delova od gume i silikona za potrebe autoindustrije i za proizvođače bele tehnike.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    SLOVENAČKI – PREVARANTI NAŠLI TRŽIŠTE, DA IZVOZE , SKIDAJU KAJMAK, SRAMOTA ZA SRBIJU :…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. „Fabrika „Guma-s“ pogon je slovenačke kompanije „Siliko“ i bavi se proizvodnjom delova od gume i silikona za potrebe autoindustrije i za proizvođače bele tehnike.“………………………………………………………………………………..SMRDI NA KORUPCIJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike