U trendu

Mladenović: Akcija protiv komaraca sprovodi se u čitavom Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas da se više od 20 ekipa Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju nalazi na terenu i da će u narednih nekoliko dana akcijom suzbijanja komaraca biti pokriven ceo glavni grad. 

Mladenović je za Televiziju Pink rekao da se radi u jutarnjim i večernjim časovima kao i da očekuje da će se tako suzbiti prvi nalet komaraca. 

„Vremenski uslovi su uticali na pojavu velikog broja komaraca zahvaljujući zimi koja je bila blaga i visokom vodostaju u kontinuitetu u poslednjih dva meseca. Tokom jučerašnjeg dana tretiran je potez Savskog keja, Dunavskog keja i svi novobeogradski blokovi, danas nastavljamo sa Starim gradom od Kule Nebojša, Pančevačkog mosta, potez Kalemegdana sve do Karaburme. Sutra se nastavlja sa delom Gardoša, starog dela Zemuna, centralnim delovima Beograda, Čukaricom, Banovim brdom, zatim u sredu opštine Vračar i Zvezdara, a u petak Borča, Ovča i deo leve obale Dunava“, rekao je on.

Kako se navodi u saopštenju, do sada se nije dešavalo da se komarci tretiraju ovako rano.

On je dodao da će se pred prvomajske praznike sva velika izletišta tretirati protiv krpelja i dodao da ekipe „Zelenila“ već kose travu na tim mestima pripremajući ih za veliki broj posetilaca.

On je apelovao na gradjane da budu oprezni dodajući da Zavod za biocide i medicinsku ekologiju radi danonoćno i da je u akciji veliki broj ekipa koji na terenu vrši tretman protiv komaraca i krpelja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike