MO: Nova postavljenja u Vojsci Srbije

BEOGRAD – Ukazom predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanra Vojske Srbije Aleksandra Vučića, general-major Milan Mojsilović vanredno je unapređen u čin general-potpukovnika i imenovan za novog načelnika Generalštaba Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Mojsilović je do sada vršio dužnost pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane.

Dosadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je, Ukazom predsednika Republike, a na svoj zahtev, penzionisan.

Kako se navodi u saopštenju, nakon sastanka koji su predsednik Vučić i ministar odbrane Aleksandar Vulin održali sa predstavnicima vojnog vrha u Velikoj sali Starog Generalštaba u Beogradu, brigadni general Petar Cvetković unapređen je u čin general-majora i imenovan za zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Mesto zamenika načelnika Generalštaba upražnjeno je od marta prošle godine, kada je Ukazom predsednika penzionisan general-potpukovnik Jovica Draganić. Na mesto direktora VBA postavljen je pukovnik Đuro Jovanić, dodaje se u saopštenju.

U čin general-majora vanredno su unapređeni i brigadni generali Mile Jelić, Duško Žarković i Ilija Todorov.

Nova postavljenja dobili su i general-major Goran Radovanović koji je novi rektor Univerziteta odbrane, genera-major Bojan Zrnić koji je novi načelnik Vojne akademije, general-major Mladen Vuruna koji je novi načelnik Uprave za odbrambene tehnologije, general-major Mile Jelić postavljen je za direktora Insprektorata Ministarstva odbrane, brigadni general Zoran Stojković direktor je Vojnoobaveštajne agencije, pukovnik Slađan Stamenković za komandata Treće brigade Kopnene vojske, pukovnik Ljubiša Đolović novi je načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku u Generalštabu Vojske Srbije i pukovnik Miroslav Talijan koji je unapređen u čin brigadnog generala i postavljen na dužnost komandanta Specijalne brigade.

U čin brigadnog generala unapređeni su pukovnici: Uglješa Jovičić, Rajko Milovanović, Vladeta Baltić, Željko Kuzmanović, Slobodan Stopa, Aleksandar Bjelić, Željko Bilić, Zoran Stojković, kao i Predrag Grbić kome prestaje profesionalna vojna služba.

U čin brigadnog generala vanredno je unapređen pukovnik Dragan Dinčić, a brigadnom generalu Zoranu Veličkoviću na lični zahtev prestaje profesionalna vojna služba, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike