U trendu

MSP uputio usmeni protest ambasadoru Australije zbog postupanja prema Novaku Djokoviću

Ambasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije iskazan usmeni protest zbog nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen najbolji teniser sveta i državljanin Srbije Novak Djoković.

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović izrazio je očekivanje da će ambasador Emeri uložiti lične napore kako bi Djokoviću bilo omogućeno da u smeštaju, koji je adekvatan za sportistu njegovog ranga, sačeka donošenja sudske odluke o tome da li može da boravi na tlu Australije, saopšteno je iz Ministarstva.

„Srbija ne želi ni na koji način da utiče na predstojeću odluku australijske sudske vlasti, ali očekuje da izvršne vlasti te zemlje, u duhu dobrih bilateralnih odnosa Australije i Srbije, a u skladu sa svojim nadležnostima, dozvole Djokoviću da Božić provede u boljem smeštaju“, rekao je Starović.

Naglasio je da u srpskoj javnosti postoji snažan utisak da je Djoković protiv svoje volje žrtva političke igre i da je namamljen da doputuje u Australiju kako bi potom bio ponižen.

Starović je istakao da Novak Djoković nije kriminalac, terorista ili ilegalni migrant, ali da je tako tretiran od strane australijskih vlasti, što izaziva razumljivo ogorčenje njegovih navijača i gradjana Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo se juče i pisanom notom Ministarstvu inostranih poslova i trgovine Australije povodom onemogućavanja Novaku Djokoviću da udje u zemlju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar