Muftija beogradski: Rušenje džamije u Zemun Polju veliki nesporazum

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić ocenio je večeras da je rušenje objekat Islamske zajednice u Zemun Polju „veliki nesporazum“.

Jusufspahić je novinarima posle Iftara – velike ramazanske večere na Kalemegdanu, rekao da su muslimani Srbije „okuraženi izjavom“ izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će problem sa tim objektom biti rešen.

„Bitno je da se zna da muslimani zaslužuju da imaju takav objekat i bitno je da se zna da se to njima ne čini, već da je to njihovo zakonsko pravo. Mi ovde živimo, doživljavamo ovu zemlju kao svoju, baš kao i naše komšije Srbi. Branimo ovu zemlju kada smo u vojsci i policiji“, kazao je beogradski muftija.

Komentarišući odluku opštinskih vlasti Zemuna da poruše objekta Islamske Zajednice u Zemun Polju, Jusufspahić je ocenio da je „neko pomislio da je zemlja njegova“.

„Zemlja je BožIja, on je jedini nasledjuje na kraju, a mi se ne trebamo tući oko nje“, rekao je Jusufspahić i izrazio nadu da će njiva na kojoj se nalazi porušeni objekat izroditi „novu bolju situaciju i za muslimane i za multikonfesionalni život u Beogradu“.

Nadležne službe Opštine Zemun, uz prisustvo Žandarmerije i policije, srušile su tokom noći izmedju četvrtka i petka „bespravno podignuti“ verski objekat Islamske zajednice u Zemun Polju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike