Mumim: Rutović nije pucao u Rankovića jer nije imao pištolj

BEOGRAD – Pred Višim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje Željku Rutoviću i Neđeljku Muminu zbog ranjavanja Predraga Rankovića Peconija u martu 2017. godine u beogradskom hotelu “Park”.

Rutović je u bekstvu od ovog događaja pa mu se sudi u odsustvu, a Mumin je u pritvoru od oktobra prošle godine kada se predao tužilaštvu i delimično priznao krivicu.

Mumin je i danas na suđenju priznao da je naneo teške telesne povrede Rankoviću, ali je negirao da je tom prilikom pucao.
Kategorično je tvrdio da na Rankovića nije pucao ni Rutović, a na pitanje sudije Slavice Nikolić, kako je tako siguran, Mumin je odgovorio: “Siguran sam da Željko nije pucao jer nije imao pištolj”.

Mumin nije detaljno iznosio svoju odbranu već je naveo da delimično prznaje krivicu odnosno navode optužnice i da ostaje pri odbrani koju je izneo u tužilaštvu.

Prema navodima optužnice, Rutović i Mumin su došli u hotel Park 22. marta 2017. oko 20:30 i nakon verbalnog sukoba između Rutovića i Rankovića koji je sedeo sa društvom za stolom, naneli su mu teške telesne povrede.

Mumin je optužen da je pištoljem više puta udario Rankovića u glavu i tako ga onesposobio, a Rutović da je potom Rankoviću u noge ispalio više projektila, od čega se ovaj onašao na podu.

Potom su ga, prema optužnici, zajedno sa još jedim NN licem udarali flašama i čašama u glavu, a potom pobegli sa lica mesta.

Optužnicom im se stavljaju na teret stavljaju krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja
Mumin je negirao da je pucao u hotelu tom prilikom tvrdeći da je do opaljenja njegovog pištolja došlo usled “guranja i otimanja”.

Potvrdio je međutim da je hteo da “pretrese” Rankovića jer je smatrao da nosi oružje sa sobom.
Na pitanje sudije ko je on da pretresa nekoga, Mumin je odgovorio da je to učinio iz predostrožnosti jer mu je Rutović rekao da je “ucenjen na pet miliona evra i da su već angaživane ubice”.

On je na početku iskaza izrazio žaljenje što je došlo do ranjavanja Rankovića.
Mumin se inače sam predao tužilaštvu nakon višemesečnog bekstva u oktobru prošle godine od kada je bio u pritvoru.
Rutović je u bekstvu od incidenta i za njim je raspisana međunarodna poternica po naredbi Višeg suda u Beogradu od 4. aprila 2017. godine.

Prilikom incidenta u hotelu Park Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma „Vidimo se u čitulji“, koji se bavi fenomenom „žestokih momaka“ iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike