MUP demantovao tvrdnje Narodne stranke

Policijska uprava u Kruševcu saopštila je da su netačni navodi Narodne stranke o neosnovanom hapšenju njenih aktivista i naglasila da policija jednako postupa prema svima i aktivnosti sprovodi u skladu sa zakonom nezavisno od stranačke pripadnosti, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se u saopštenju navodi, pripadnici saobraćajne policije u Kruševcu u kontroli saobraćaja zaustavili su vozilo kojim je upravljao P.P. (42) iz Kruševca, i on je tada odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo psihoaktivne supstance u organizmu.

Prema navodima u saopštenju, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, odredjeno zadržavanje do 12 sati, kao i „svakom drugom ko odbije da se testira na alkohol ili narkotike“.

U saopštenju je navedeno da je u vozilu bio i M.DŽ. u čijem je stanu policija pronašla pištolj sa sedam pripadajućih metaka, vagicu za precizno merenje i malu količinu zelene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

Osumnjičenom M.DŽ. koji se tereti za nelegalno posedovanje oružja i droge, odredjeno je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Kruševcu.

MUP je naveo da 53-godišnji muškarac, koji je sa njima bio u vozilu, saslušan u policiji u svojstvu gradjanina i pušten, a prema toj osobi nisu preduzete nikakve mere, kako tvrdi Narodna stranka.

Narodna stranka saopštila je da su danas uhapšena dva člana njenog Gradskog odbora u Kruševcu dok su išli na sastanak s gradjaninom koji im je javio da ima „važne informacije“.

„Oni su zaustavljeni i uhapšeni bez ikakvog obrazloženja, a potom privedeni u policijsku stanicu“, saopštila je Narodna stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.