U trendu

MUP negira optužbe o zabrani skupa

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) negiralo je danas tvrdnje poslanika Demokratske stranke (DS) Balše Božovića da policija nije htela da primi prijavu za skup DS-a protiv postavljanja kamena temeljca za „Beograd na vodi“, koji je planiran za nedelju i dodalo da je prijava te stranke bila „neuredna“.

„Obaveštavamo javnost da je predstavnik DS, koji je došao u Policijsku stanicu Savski venac, doneo neurednu prijavu za skup. Policajci su obavestili predstavnika DS da je 21. septembra na istoj lokaciji od 15 do 20 časova skup već prijavilo Udruženje građana ‘Beograd za sve’, navodeći da se očekuje prisustvo većeg broja građana. Imajući u vidu da se oba skupa ne mogu održati u isto vreme i na istom mestu, pogotovo imajući u vidu aspekte bezbednosti i funkcionisanje javnog saobraćaja, predstavniku DS je predloženo da razmotre neko alternativno mesto ili drugo vreme na istom mestu, kako ne bi došlo do podudaranja sa skupom koji je prijavljen nekoliko dana ranije“, navodi se u saopštenju MUP-a.

MUP je dodao da je predstavnik DS-a, nakon tog razgovora, napustio policijsku stanicu a naknadno Policijska uprava u Beogradu nije dobila novu prijavu skupa.

Poslanik DS-a Balša Božović naveo je ranije danas da je policija odbila da primi prijavu za skup protiv postavljanja kamena temeljca za „Beograd na vodi“, iako je prijava predata uredno i na vreme.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.