MUP: Netačno da je rasformirano Odeljenje za obezbedjenje predsednika

Netačne su i potpuno zlonamerne tvrdnje Policijskog sindikata Srbije da je početkom meseca rasformirano Odeljenje za obezbedjenje predsednika republike iz sastava Jedinice za obezbedjenje ličnosti i odredjenih objekata i da predsednik Srbije ima više poverenja u vojsku nego u policiju, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se dodaje, predsednika Aleksandra Vučića od kada je bio ministar odbrane, ali i premijer obezbedjuju pripadnici Vojske Srbije.

Kako je saopšteno, u MUP-u se prethodnih nedelja pristupilo racionalizaciji i smanjenju broja starešina, dok su rukovodioci timova, grupa, vodja smena ostali na istim pozicijama ali u drugim odeljenjima Jedinice za obezbedjenje MUP-a Srbije koja i dalje pruža podršku Vojsci Srbije prilikom obezbedjivanja predsednika Srbije u delu koji pripada nadležnosti policije.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da je iznenadjen odlukom predsednika Aleksandra Vučića da ukloni policijsko obezbedjenje i rasformira jedinicu od 80 ljudi, koja je godinama obezbedjivala predsednike Srbije.

Predsednik PSS Veljko Mijailović izjavio je da je malo reći da je Sindikat iznenadjen što je „kompletna jedinica od 80 ljudi, koja je godinama obezbedjivala predsednike Srbije preko noći bez reči rasformirana“ i upitao da li to znači da Vučić nema više poverenja u policiju, a da ima u novog ministra odbrane Aleksandra Vulin.

MUP je ocenio da je potpuno jasno da je Policijski sindikat Srbije postao politička, a ne sindikalna organizacija.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike