U trendu

MUP: Zabranjeni su svi skupovi u Hrtkovcima, obezbedićemo sprovodjenje te odluke

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ponovilo je danas da neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. maja u selu Hrtkovci i da će o tome i zvanično obavestiti organizacije koje su najavile skupove.

„Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo skupove u ovom mestu, nijedno okupljanje neće biti dozvoljeno. Zvanična rešenja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biće uručena u zakonskom roku. MUP će preduzeti sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedilo sprovodjenje donetih rešenja“, navodi se u saopštenju.

Srpska radikalna stranka saopštila je danas da će, uprkos najavama iz MUP-a, održati 6. maja skup u Hrtkovcima a da će, u slučaju zabrane, njeni simpatizeri prošetati kroz to mesto.

Istog dana svojevrsni kontramiting najavila je i Demokratska stranka čiji je poslanik Balša Božović rekao da će oni sprečiti lidera radikala Vojislava Šešelja da „se vrati na mesto zločina“.

Šešelj je odlučio da održi miting u Hrtkovcima istog dana kada je i 1992. godine održao govor u tom selu, na osnovu kojeg ga je sud u Hagu osudio na deset godina zatvora zbog progona Hrvata iz tog mesta.

Povezane vesti:

Šešelj ne odustaje od mitinga u Hrtkovcima

Božović (DS): Ne odustajemo od odlaska u Hrtkovce 6. maja

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.